Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Opwarmen met zoete lekkernijen

Toonbaak met kleurrijke gebakjes Jonathan Ramael

Opwarmen met zoete lekkernijen

We zijn allemaal een beetje op zoek naar troost in deze vreemde tijden. Een reden te meer om je vooral niet in te houden en ten volle te genieten van de vele zoete specialiteiten die Antwerpen rijk is. Heerlijk en hartverwarmend!

Zoet gebak bij het MAS

Ben je op het Eilandje, stap dan eens binnen in het gezellige bedieningshuisje aan de Nassaubrug vlakbij het MAS. Koop er een lekker stukje gebak van Dellafaille, installeer je buiten op een bank met zicht op de jachthaven en geniet van een zoete explosie in je mond. Kies je voor een koffiekoek, een pateeke of, waarom niet, voor een hele taart? 

Lekkere koffie

Koffiefanaten weten het natuurlijk al langer: Antwerpen is een echte koffiestad. Niet alleen is de haven van Antwerpen een van de grootste opslagplaatsen van koffie ter wereld, in de stad vind je ook tal van koffiebranderijen. Om van de vele koffiebars nog maar te zwijgen. Er valt dan ook heel wat lekkere koffie te slurpen in de stad. Ook nu, want bij heel wat koffiebars kan je je favoriete latte, flat white of macchiato gewoon uithalen. Tip: met een Antwerps Handje erbij smaakt je koffie eens zo zoet. Hartverwarmend op alle gebied. Ontdek de favoriete koffiebars van Feeling. 

Bubble waffles

Streetfood uit Hong Kong met een Belgische twist, dat zijn de Bubble Waffles. Zacht van binnen, lekker krokant van buiten en een heerlijke vanillesmaak. Aan de Wijngaardbrug kan je gans de dag deze lekkernij uithalen. Slagroom, vers fruit of artisanaal ijs… welke topping kies jij? Maak daarna een mooie herfstwandeling door het historisch centrum en die calorieën zijn meteen vergeten. Bestel je wafels hier.

Lekkernijen van Désiré de Lille

Toch eerder zin in de klassieke Brusselse wafel? Of in een beignet, een pannenkoek of een lacquemant? Liefhebbers weten dat je voor die lekkernijen bij Désiré de Lille moet zijn. Hun take-away op de hoek van de Schrijnwerkersstraat en de Schoenmarkt is alle dagen open van 12 tot 18 uur. 

Chocolade in het prachtige Paleis op de Meir

Een combinatie van toegang tot de beste ingrediënten en een rijke geschiedenis in het ambacht van het chocolade maken. Zo is Belgische chocolade een wereldbekend begrip geworden. Alle Antwerpse chocoladewinkels opsommen is onbegonnen werk. The Chocolate Line van Dominique Persoone is wel een speciale vermelding waard. Zijn winkel huis in het historische pand Paleis op de Meir en in de voormalige keuken van Napoleon zie je de chocolatiers live aan het werk. Als chocolade je geen troost biedt, wat dan wel? 
Op de Facebookpagina van Horeca Support Take-Away Antwerpen ontdek je tal van Antwerpse zaken waar je koffie, zoetigheden en ook volledige maaltijden kan uithalen.