Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

11 gouden tips voor take-away maaltijden

Aan tafel schuiven in een café of restaurant is helaas tijdelijk niet mogelijk. Eten en drinken afhalen mag echter wél. Steun mee onze Antwerpse horeca en kies vaker voor take-away.

Inspiratie krijg je van Enoch Derby. Deze fijnproever deelt vaak tips als ‘thefoodconnaisseur’ op Instagram. We vroegen hem naar fijne Antwerpse adresjes om maaltijden af te halen.

Proef bij El Sabor de traditionele Spaanse keuken van de mama, met een frisse toets van de zoon. Wil je met de familie een lekkere paella delen, of eerder wat tapas? Beide zijn mogelijk, naast Spaanse klassiekers met vlees of vis. Perfecte prijs-kwaliteit! Tip: met een rood wijntje erbij voel je je in het Zuiden.
elsabor.be

De Humm-koks stoppen de Midden-Oosterse keuken in een nieuw jasje. Op de kaart vind je klassiekers als hummus, falafel en halloumi, maar steeds met een eigen touch. De sweet potatoe fries zijn een MUST-ORDER als je hier bestelt. Bestel enkele schotels om te delen voor de echte humm-beleving thuis.
humm.love

Tomi Sushi… deze sushi is ‘to die for’… van de klassiekers tot de dragon rolls. Ze hebben verschillende bootformules, passend om de buikjes in jouw gezin lekker te vullen. Je kan ook à la carte bestellen.
www.tomisushi.be

Jukejoint Kitchen? Alleen al voor de burgers de moeite om te bestellen. Maar wacht tot je de appetizers ziet! Geroosterde artisjok, bloemkool of chicken wings? Yes, ik wist ook niet wat kiezen. Dus neem je een beetje van alles. De fried chicken sandwich is een must.
www.thejukejointkitchen.com

Monkeys  - the place to be for burgers en volledig halal. Je kan er ook lekkere pizza en schotels (kip, kefta,..) bestellen. Al hun burgers zijn home-made, wat altijd beter smaakt. Je krijgt ze met een portie wedges of sweet potatoe fries.
www.monkeys-antwerpen.com

Heb jij ook last van zoete cravings tijdens het thuiswerken? Gelukkig is er Swirl bakery met alle Amerikaanse desserts die je kan bedenken. Van red velvet cake tot regenboogtaart of american cupcakes en M&M brownie.
theswirlbakery.be

Pizzaworld, de lekkerste pizza die ik ooit gegeten heb? Nee. De coolste combinaties op een pizza die ik al ben tegen gekomen? Zeker. En daar heb ik 2 voorbeelden voor. 1: de pizza French fries, the name says it all. Tomatensaus, kaas, wat groentjes en… frietjes! Ze gaan zelfs nog een stap verder met hun Belgian Pizza, dit is een pizza met stoofvleessaus en frietjes. Gek, maar verrassend lekker!
www.pizzaworld-antwerpen.be

The-four___ is opgestart door 4 Malinese zussen tijdens de lockdown-periode. Je kan hen enkel via Instagram contacteren. Elke woensdag en zondag kan je een verschillende african-fusion maaltijden gaan afhalen. Een mix van starters zoals plantain ( bakbananen), kippenvleugels en loempia's zijn de perfecte voorgerechten. Ze hebben verschillende hoofdgerechten op basis van vlees en groenten. Bestel ook het huisgemaakte bis- en gembersap.
Instagram: the.four____

Sum Sum: een mix van de Chinese, Vietnamese, Japanse en Koreaanse keuken. Ken je een bao? Een gestoomd broodje met buikspek ( 36uur gerookt) of met tempura garnalen ertussen – zeer lekker. Ze hebben verschillende dim sums, zelfs gefrituurde! Daarnaast kan je ook noedels, eend en veggie bestellen.
www.sumsum.be

Loa is een van de beste streetfood spots in Antwerpen en bezorgt ook thuis. Dit is echt fusion, met Aziatische, Afrikaanse en zelfs Amerikaanse smaken in de keuken. Bij een bestelling van LOA kan fried chicken niet ontbreken. Een meerwaarde: alle opties zijn ook veggie te verkrijgen. Neem ook een portie banana-loco: gefrituurde bakbananen met een spicy dip.
www.loa.be

Camion - because we can’t forget about our vegans. Zalig: de kaart wijzigt wekelijks op basis van seizoensgebonden groentjes. Nog zaliger: het ‘broodje gekapt’ dat er elke week blijft opstaan: een vegan broodje preparé. Alle gerechten zijn om te delen, dus perfect voor een gezinsetentje. Dessertoptie: vegan snickers!
www.camion-antwerpen.be

Nog meer take-away

Deze 11 tips zijn er om je honger te prikkelen. Natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke horecazaken die afhaal aanbieden. Probeer elke week een andere uit?
Kijk ook eens op onderstaande pagina’s.

·       Een tof nieuw Facebook platform met restaurants die nu take-away aanbieden: Facebook take-away in Antwerpen.

·       deliveroo.be

·       www.takeaway.com/be

·       www.ubereats.com/be-nl/location/antwerp

·       eshopantwerpen.be/take-away