Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Personeel heeft zich verzameld in de Bourlaschouwburg. Tom Cornille

7 adresjes om culinair te genieten in een schitterend decor

Uit eten gaan is in deze tijden minder evident dan vroeger. Reden te meer om er een speciale gelegenheid van te maken als je nog eens op restaurant gaat. In dit lijstje vind je zeven adresjes waar je geniet van lekker eten en drinken, in een schitterende omgeving. 

Dineren in de verscholen Vlaeykensgang

Verscholen tussen de Hoogstraat, Oude Koornmarkt en de Pelgrimstraat ligt een oud middeleeuws steegje, de Vlaeykensgang. In dit fantastische decor kan je tafelen bij het bekende restaurant Sir Anthony Van Dijck. Je vindt er klassieke gerechten die uitstekend passen bij de schitterende omgeving. Ook ‘t Hofke huist in de Vlaeykensgang. Deze ‘bistrorant’ ademt een ouderwetse, gezellige sfeer.

Allure en grandeur bij Danieli IL Divino

In het voormalig koetshuis van Kasteel den Brandt huist het Italiaanse restaurant Daniela IL Divino. Alles in deze zaak straalt allure en grandeur uit, kijk maar eens naar de glazen veranda, de met rode stoffen beklede meubels en het witte linnen op de tafels. Je smult er van Italiaans klassiekers en pizza’s.  

Brunchen in De Foyer

Lekker lang genieten van heel wat lekkers is een favoriete activiteit voor veel Antwerpenaars. De mooiste brunchlocatie van Antwerpen is wellicht de Bourla. Deze schouwburg werd in 1834 ingehuldigd en werd erkend als een van de best gebouwde schouwburgen in Europa. Kijk zeker omhoog tijdens het brunchen en bewonder de imposante koepel boven je. Vergeet je niet om je plekje te reserveren.

Twee personen wandelen door de Vlaeykensgang. Sigrid Spinnox
Mensen zitten op het terras voor het Toneelhuis. Sigrid Spinnox

Eten in een pakhuis

Het Felixpakhuis is een monumentaal pakhuis dat het oude stadscentrum verbindt met het Eilandje. Het diende jarenlang voor de opslag van bulkgoederen zoals suiker, tabak, thee, koffie, kaas en wijn. Nu vind je er het stadsarchief van de stad en kan je er eten bij Felix Food Klub. In een prachtige, grote ruimte geniet je van lekkere gerechten als mosselen, vol-au-vent en steak. 

Een magische locatie

Eeuwenlang deed de imposante Handelsbeurs dienst als beursgebouw. Na een grondige renovatie straalt het monument als nooit tevoren. Nu is dit het magische decor van het restaurant Fiera. Verwacht je aan eerlijke keuken met invloeden van over de hele wereld, een kosmopolitisch decor en sfeervolle muziek. 

Een bistro in de Kathedraal

Unieker wordt het niet: een bistro in de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De ingang van De Plek bevindt zich achteraan de kathedraal, je moet dus eerst een ticket kopen (gratis voor Antwerpenaars). Vergaap je eerst aan het prachtige interieur van de kathedraal, met onder meer twee imposante schilderijen van Rubens. Ga daarna naar De Plek in de voormalige Sint-Janskapel en geniet van een snack en een drankje. Blikvangers zijn de twee exclusieve huisbieren en het geweldige zicht op de kathedraal vanop het terras.

Het Gebaar in de Botanische Tuin

Roger Van Damme is een van de bekendste chefs van het land. In de culinaire wereld is hij een buitenbeentje, zijn parcours bracht hem van chef-patissier tot sterrenchef. In het ‘peperkoeken huisje’ naast de Botanische Tuin vind je zijn restaurant Het Gebaar. Volgens de Michelingids smult je hier van de beste desserts van het land.