Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Zonnige herfstdag op plein met wandelaar Gianni Camilleri

7 leuke uitstappen met kinderen in de herfstvakantie

Vallende bladeren, frisse temperaturen, Halloweenversiering in de etalages… de herfstvakantie staat voor de deur. Zin om een leuke uitstap te plannen met je kinderen of kleinkinderen? Deze tips zorgen alvast voor wat inspiratie.  

Stap binnen in de schilderijen van Van Gogh

Quizvraag: ‘Wie zijn volgens jou de bekendste schilders ter wereld?’ Staat Vincent van Gogh in je lijst? Die kans is groot. Dankzij virtuele technologie en een groots klank- en lichtspektakel kan je letterlijk binnenstappen in het spectaculaire universum van deze kunstschilder. Deze kindvriendelijke topexpo was al te zien in Napels, Parijs en Barcelona en kan je tot 8 november bewonderen in de Waagnatie in Antwerpen. Boek snel je tickets. 

Magie in het park tijdens De Grote Schijn

In de herfst is het Rivierenhof een van de mooiste plekjes van Antwerpen. Overdag, maar zeker ook ‘s avonds. Want voor het derde jaar op rij geniet je tijdens De Grote Schijn van een feeërieke tocht door het donkere park. De ingrediënten? Een magisch parcours, een zintuiglijk spektakel en mysterieuze verrassingen voor de hele familie. Geniet je liever in stilte van je avondlijke tocht in het park? Ga dan voor een ‘fluisterwandeling’. Bestel je tickets hier.

Projectie van zelfportret Van Gogh met zittende toeschouwers Chadi Abou Sariya
Vrouw in verlicht bos met 2 kinderen Sietse Meeuwesen

Grootste Belgische chocolademuseum ter wereld

Zijn de weersvoorspellingen aan de mindere kant en ben je op zoek naar een leuke binnenactiviteit? Trek dan naar Chocolate Nation aan het Astridplein. Daar vind je troost in een van onze bekendste exportproducten: chocolade. In veertien ruimtes ontdek je het verhaal van Belgische chocolade. Van de cacaoplantages aan de evenaar tot de grootste opslaghaven van cacao ter wereld. Laat je betoveren door een reusachtige machine die je toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt. En dankzij het proefpakket dat inbegrepen is in je ticket kan je meteen beginnen snoepen. Koop je ticket.

Ontdek ridderverhalen in een van de mooiste locaties van de stad

De tijd van de ridders ligt al lang achter ons. Toch blijven ze tot de verbeelding spreken, in stripreeksen als De Rode Ridder, in tv-series als Game of Thrones of films als Lord of the Rings. Bezoek de expo ‘Helden in harnas’ en ontdek hoe dat komt. Bewonder bekende en minder bekende ridderromans in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek. Deze prachtige plek zou ook uit een ridderverhaal kunnen komen, of toch eerder uit een verhaal van Harry Potter? Meer over de Helden in Harnas

Op expeditie door de stad

Hou je van wandelen maar lukt het niet altijd om je kinderen te motiveren? De zoektocht Expeditie A neemt heel het gezin mee door Antwerpen, langs onverwachte plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes. Onderweg loodsen sluwe vragen en speelse opdrachten je kinderen door de stad. De brochure kost slechts 5 euro en is te koop bij het bezoekerscentrum van Visit Antwerpen op de Grote Markt. Of bestel de brochure via de webshop. 


Spelen en uitwaaien aan de Scheldekaaien

Als je nog jonge kinderen hebt dan zal je het wel weten. Eens goed spelen, klimmen en ravotten kan zoveel deugd doen. Ken je de nieuwe speeltuin aan de vernieuwde Scheldekaaien al? Ter hoogte van de De Gerlachekaai vind je speelruimte en speeltuigen in overvloed, met een zone voor de allerkleinsten en een plek voor de grotere kinderen. Loop ook eens in de richting van de Schelde en geniet met blozende wangen van deze vernieuwde uitwaaiplek. Warm je daarna op met een lekkere warme chocolademelk of een andere zoete lekkernij. Meer moet dat niet zijn op een frisse herfstdag, toch? 

Ga zelf aan de slag in Museum Plantin-Moretus

Vind je het fijn als je kinderen een fijne tijd beleven én daarbij ook nog iets opsteken? Ga deze herfstvakantie dan naar Museum Plantin-Moretus. Je kan er een familiespel spelen waarbij je leert hoe je een drukker wordt, naar een hoorspel luisteren of als een echte detective op zoek gaan naar de moordenaar van Balthasar. De prachtige drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus is daarbij een schitterend decor. Ga op ontdekkingstocht in Museum Plantin-Moretus.

Spelende kinderen in de speeltuin Victoriano Moreno
Vader en moeder met twee kinderen bekijken een boek Victoriano Moreno