Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Antwerpen. Met de A van 'Afbollen, corona.'

Antwerpen, met de A van 'Afbollen corona'.

Antwerpenaars zijn een speciaal volkske. Altijd al geweest. Wij zijn eigenzinnig én koppig. Met een fierheid die vaak wordt misbegrepen als arrogantie. We hebben een mening over alles en iedereen. Mag het efkes?

Maar wij hebben ook een klein hartje dat serieus groot kan worden als het er écht, écht op aankomt.

Dat toonden duizenden Antwerpenaars de voorbije maanden: verplegers, vuilophalers, kassiers, zorgverleners, vrijwilligers, experten, maar ook heel veel ‘gewone’ mensen. Heel Antwerpen vecht zij aan zij en houdt dat al maandenlang vol. Da’s niet evident voor zo’n eigenzinnige bende.

Die gezonde koppigheid komt ons nu trouwens goed van pas, om het gevecht tegen dat virus vol te houden. Want we zijn er nog lang niet. Vandaag is de strijd tegen corona véél meer dan afstand houden en handen wassen.

 ’t Stad is economisch hard geraakt. Het is dus ontzettend belangrijk om onze lokale winkeliers en horeca nu massaal te blijven steunen. Om bestellingen te plaatsen bij onze ondernemers en de rest van het land te tonen dat onze mooie metropool veilig kan bezocht worden.

Koop dus dat extra T-shirtje in de solden of trakteer er eentje te veel in uw lievelingscafé. Het is voor één keer een zaak van leven of dood.

Dus, beste Antwerpenaar, laten we gewoon onszelf blijven en koppig verder vechten tegen dat virus. Want wij wéten:

Corona verslaan.
Wij Antwerpenaars kunnen dat.

Wil je deze boodschap graag mee uitdragen? Post dan één van onze slogans op Facebook of Instagram.