Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Juweel met diamanten. Frederik Beyens

Baden in luxe

Wil je jezelf of je geliefde een buitengewoon cadeau doen? Ga dan voor een dag vol luxe in Antwerpen. Ontdek alles over diamant, bewonder de mooiste Antwerpse mode en geniet van topgastronomie. Wedden dat je de herinneringen aan deze dag nog heel lang zal koesteren? 

Diamantstad

Al eeuwenlang staat Antwerpen bekend als de belangrijkste diamantstad ter wereld. In het diamantmuseum DIVA ontdek je een betoverende wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst. Met de wandelroute ‘Diamond Square Mile’ beleef je ook in de stad de link tussen Antwerpen en diamant. Denk je al even na over een nieuw diamantjuweel? Er is geen betere plek dan Antwerpen om eindelijk de grote aankoop te doen. Ga naar een van de gelabelde juweliers van het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant en laat je professioneel bijstaan.


Twee vrouwen wandelen over straat met winkelzakken in de hand. FARMBOY | Mike Van Cleven
Drie personen kijken naar tentoongestelde voorwerpen achter glas.

Luxueuze frietjes en andere delicatessen

Stil je honger met de luxueuze frietjes van sterrenchef Sergio Herman bij Frites Atelier. Je smult er van frietjes van topkwaliteit, met verse huisbereide sauzen en ambachtelijke snacks. Om letterlijk en figuurlijk duimen en vingers van af te likken. Eerder zin in iets zoets? In de gezellige wijk Wilde Zee vind je tal van heerlijke delicatessen, de beste Belgische chocolade en nog tal van andere snoeperijen. 

Stijlvol shoppen

Natuurlijk wil je ook shoppen als je in Antwerpen bent. Hou je van vintage, antiek en design? Dan haal je vast en zeker je hartje op in de Kloosterstraat. Uiteraard is Antwerpen ook een modestad. Winkel bij de grote Antwerpse modemerken zoals Dries Van Noten, Christian Wijnants, Ann Demeulemeester en vele anderen. Geniet ook van bijzondere locaties als juwelenhuis Ruys, Ganterie Boon en de modezaak Verso. Eén ding hebben al deze zaken gemeen: je geniet er van een topservice. Een authentieke Engelse high-tea bij Cuisinette Domestic is een stijlvolle pauze tussen het shoppen door.

In de winkel van mode-ontwerper Christian Wijnants staat een moderne designerstoel naast een aantal bruine en gele kledingstukken. 2017 Frederik Beyens
Gevel van Het Modepaleis. Davy Van Laere

Luxueus tafelen

Sluit je dag vol luxe af met een gastronomisch diner. In Antwerpen heb je de keuze uit meer dan 10 sterrenrestaurants. Een van de opvallendste is The Jane met chef-kok Nick Bril, gelegen in de kapel van het voormalig militair hospitaal van de nieuwe stadswijk Groen Kwartier. Deze zomer is er trouwens The Jane Open Air aan de Scheldekaaien. Snel reserveren is de boodschap. Intussen is ook het nieuwe restaurant van Sergio Herman in de Lange Gasthuisstraat Le Pristine geopend (gelegen naast het eerder vermelde Verso).