Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Een tafel is helemaal ingedekt. Black Smoke | Foto: Frederik Beyens

Culinair genieten in Antwerpen: onze tips

Antwerpenaars houden van eten en drinken en maken er graag tijd voor. Een dag of verblijf in Antwerpen is dan ook niet geslaagd zonder geproefd te hebben van het culinaire vakmanschap dat de stad te bieden heeft. Belgische klassiekers, seizoensgebonden gerechten, wijn- en sterrenrestaurants… Kan je maar moeilijk een keuze maken uit het overweldigende aanbod? Hierbij vind je enkele tips. 

Belgische klassiekers

Wil je de beste Belgische gerechten proeven? Dan moet je volgens Sabato naar Bistrot du Nord of naar Ciro’s. In het sterrenrestaurant Bistrot du Nord eet je dagelijkse kost, maar dan bereid op een zeldzaam hoog niveau. Op het menu: Oosterschelde paling in’t groen, Côte de Boeuf, kalfszwezerik en nog veel meer. Ciro’s is misschien wel het meest Antwerpse restaurant. Hier geniet je van huiselijke gerechten zoals tomatensoep, zeetong en steak met frietjes. Het is ook een uitstekende plek om van een Belgische klassieker als tomaat-garnaal te smullen. Ontdek andere lunchplekken met een verhaal van Beroepsbelg Tanguy Ottomer.

Seizoensgebonden en lokaal 

Heel wat restaurants in Antwerpen koken met seizoensgebonden en lokale producten. In de slachthuisbuurt serveert Veranda hoogstaande gastronomie in een toegankelijke en urban sfeer. September in Borgerhout trekt volop de duurzame en lokale kaart. Groenten bepalen de sfeer en het ritme van dit gezellige restaurant. Bij Standard in het Groen Kwartier eet je pizza’s en andere gerechten, bereid met groenten en kruiden vanop hun eigen daktuin. Lees meer over deze restaurants en andere tips in dit artikel van Feeling.  

Op tafel staan twee gerechten en twee drankjes. Moss | Foto: Gerrit and the City

Tips van locals

Een ontspannen culinaire avond begint bij een lekker aperitief. Local Sofie Blondé tipt Barbel, daarna geniet ze graag van een lekker menu bij restaurant en wijnbar InVincible. Stadsgids Erna Boons trekt dan weer graag naar Linkeroever voor een ontspannen aperitief in de Regatta Club en een heerlijke mosselmaaltijd bij San Marco. Lees meer over deze en andere tips in de Visit Antwerp Guide, te koop bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. 

Antwerpse restaurants vallen in de prijzen

Het Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator bekroonde maar liefst vijf Antwerpse restaurants met de Best of Award Excellence. Deze onderscheiding valt te vergelijken met Michelinsterren voor het wijnaanbod. Daniela Il Divino, Dôme, The Glorious, Pazzo en Marcel vielen in de prijzen. Wijnliefhebbers weten waar naartoe! The Glorious en Dôme zijn door de huidige omstandigheden gesloten t.e.m. 31/08/2020. Antwerpen telt ook heel wat restaurants met een Michelinster. 

Smakelijk!