Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Antar zit aan de waterkant op een boomstronk.

Studeren en amuseren? Daarom koos Antar voor Antwerpen

Antar Latifine (20) is een Antwerpse student die al glimlachend door het leven gaat. Hoe hij zich als student in Antwerpen vermaakt, welke plekken hij hier leuk vindt en wat je volgens hem zeker niet missen mag, ontdek je hier en via zijn instagram-account @antarlatifine.

De Belvédère aan de Scheldebocht

'De leukste plaats om te picknicken is zonder twijfel de Belvédère aan de Scheldebocht. Veel groen, de prachtige Schelde en een zomers zonnetje, meer heb je niet nodig om er een leuke dag of avond van te maken. Zeker als je beste vrienden (of misschien een romantische date) van de partij zijn. Je herkent de plek vast van de populaire webreeks WTFOCK. Er werden hier heel wat scènes opgenomen. Spot de iconische muurtekening van Robbe in de achtergrond en geniet van een zalige tijd in de zon.

Het Noordkasteel

Af en toe heb je eens nood om te ontsnappen aan de binnenstad. Het Noordkasteel is daarvoor de de perfecte plaats. Relaxen aan het meer en genieten van een zonsondergang ... dat is voor mij de beste ontspanning na een blokdag.

Antar zit op een muurtje met uitzicht op de Schelde.
Antar zit aan de waterkant op een boomstronk.

MAS

Cultuur opsnuiven, dat doe ik het liefst in het MAS, één van de meest iconische gebouwen van ’t stad. In het MAS kan je genieten van acht verdiepingen aan exposities. Check op voorhand de website, dan weet je ook meteen welke tijdelijke tentoonstelling er loopt. Je cultuurdag afsluiten doe je op het dak, met een panoramisch zicht over Antwerpen. Is je studentenbudget een beetje krap? Elke laatste woensdag van de maand is de toegang gratis. Geen reden dus om 'nee' te zeggen tegen de kunst die Antwerpen te bieden heeft.

Chipz

Als echte Belg wil je af en toe genieten van een lekker pakje friet. Het frituur waar ik heen ga, heet Chipz. Ze hebben 3 zaken in Antwerpen. Als student loont het extra de moeite. Waarom? De snack van de maand! Elke maand geniet je van een andere frituursnack voor maar 1 euro. Frietjes tegen een voordelige prijs, daar zeg ik geen nee tegen.

bar_TAKEOFF

Studeren in een gezellige werksfeer, daarvoor ga ik naar bar_TAKEOFF. Een heerlijke koffie of een verse wrap, ideaal om er een productieve dag van te maken. Merk je tijdens het studeren dat je met een prangende vraag zit? Spring dan even binnen bij buur STAN. Zij helpen je verder met al je vragen en bieden met veel plezier hulp én de Studentengids aan. Als je hier bent langs geweest, ben je meteen klaar om Antwerpen te veroveren.

Nuova Era

Op reis gaan in Antwerpen, ook dat kan. Wie binnenstapt in Nuova Era waant zich meteen in Italië. Met hun zuiders enthousiasme verwelkomt het personeel je in hun prachtige zaak. Pizza, pasta, desserts, ... er is voor ieder wat wils. Studentenkorting? Ja hoor! De ideale plek dus om er een topavond van te maken!

Cocktails at Nine

Zin in een fancy avondje uit? Dat doe ik het liefst bij Cocktails at Nine. Ze hebben geweldige cocktails én niet-alcoholische drankjes. Proef de speciale creaties in een prachtige setting, middenin het centrum van Antwerpen. Niet voor niets luidt hun slogan: ‘Discover a different pace of life’, geniet!