Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Drie vrouwen zitten op het terras bij Bar Paniek. Walter Saenen

Echte hotspots: de zomerbars van Antwerpen

Er was eens een tijd toen er maar een of twee zomerbars waren in Antwerpen. Dat is nu helemaal anders. Je bent even bezig als je ze allemaal een bezoekje wil brengen. We kunnen het niet ontkennen: als het zomert dan vindt de Antwerpenaar heel makkelijk zijn weg naar een terras of een zomerbar. Alleen of met je bubbel… ga naar een zomerbar en geniet van dat heerlijke vakantiegevoel. 

Zomers genieten op het Eilandje

Op het Eilandje kan je hoppen van de ene zomerbar naar de andere. Bij Sommar x The Jane Open Air serveren de chefs van sterrenkeuken The Jane een ‘full dining experience’ met uitzicht op de Schelde. De reservaties lopen als een trein, dus wees er snel bij. Spontane charme vind je bij Bar Paniek aan het Kattendijkdok. Geniet er in ongedwongen gezelligheid van biertjes, biowijnen en hapjes. Jardim heeft als grote troef een schitterend zicht op de Scheldebocht. In deze gestileerde jungle kom je om te relaxen, te dansen en om van cocktails te proeven.

Heel wat mensen zijn afgezakt naar zomerbar Jardim. Jardim | Foto Victoriano Moreno
Een groep vrienden zit rond twee tafeltjes bij Bar Paniek. Walter Saenen

Bar Noord en Bar Oost

Nog populairder bij kinderen is Bar Noord, in de hangar aan de waterpartijen van Park Spoor Noord. In de speeltuin, aan de fonteinen en in het lage water ravotten kinderen naar hartenlust terwijl jij geniet van lekkere hapjes en drankjes. Opgelet, bij mooi weer is het hier vaak over de koppen lopen. Gelukkig is Park Spoor Noord uitgestrekt genoeg en vind je makkelijk een rustiger plekje. Of trek naar Bar Oost dat in twee treinwagons huist in Spoor Oost. Dit voormalige spoorwegterrein is nu een grote open vlakte waar je kan spelen, sporten en ontspannen. 

Van een kloostertuin tot de oever van de Schelde

In het hart van Borgerhout doe je een onverwachte ontdekking. Bar Chapel ligt middenin een groene kloostertuin. Het is een heerlijke plek om te aperitieven en te blijven hangen. Of laat de drukte van de stad helemaal achter jou en trek naar Linkeroever, naar Café Kamyon. Hier zit je bijna tussen het riet van de oever van de Schelde, met een schitterend uitzicht op de Antwerpse skyline. Geregeld worden er optredens en workshops voor kinderen georganiseerd.  

Eerst cultuur, dan genieten

Als je pas van een terrasje kan genieten als je eerst cultuur hebt opgesnoven, dan heb je twee opties. MIKA is het café van het Middelheimmuseum, een ideale plek om uit te blazen na je wandeling door dit prachtige beeldenpark. Nagenieten van je bezoek aan het M HKA kan je normaal op het dak van het museum, in het M HKAFE, waar je geniet van een panoramisch uitzicht op de Schelde en de stad. Jammer genoeg is het M HKAFE momenteel tijdelijk gesloten.

Daarmee is de lijst helemaal nog niet uitgeput. Ontdek hier het volledige overzicht van zomerbars in Antwerpen.