Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Het standbeeld van Brabo op de Grote Markt. Op de achtergrond zie je ook de kathedraal. Sigrid Spinnox

Ervaar het authentieke Antwerpen op deze pleinen

In welk land je ook bent, vaak zijn pleinen het kloppende hart van een stad. Ook in Antwerpen zijn er tal van pleinen waar het heerlijk vertoeven is. Of je nu even wil uitrusten, naar mensen wil kijken of de couleur locale wil opsnuiven, op een plein ervaar je het authentieke Antwerpen.

Van plein naar plein in het historisch centrum

Van het ene plein naar het andere wandelen is een leuke manier om het historisch centrum van Antwerpen te ontdekken. Naast sommige pleinen kan je niet kijken, anderen zijn dan weer wat meer verscholen. Vouw je stadsplan open en wandel eens van de Vrijdagmarkt via het Steenplein naar de Grote Markt en de de Handschoenmarkt en dan verder naar het Conscienceplein en de verborgen Sint-Nicolaasplaats. Eén ding valt op: elk plein heeft zijn eigen sfeer.

Indrukwekkend beursplein

Stap langs de Lange Nieuwstraat binnen in de vernieuwde Handelsbeurs. Na een grondige renovatie straalt dit monument als nooit tevoren. Flaneer over het indrukwekkende beursplein en richt je blik vooral naar boven. Mis ook de prachtige zuilengalerij niet. Foto-opportuniteiten genoeg!

Veel mensen hebben zich verzameld in de Handelsbeurs. Tom Cornille

De Coninckplein

Doorheen de eeuwen kwamen heel wat nieuwkomers Antwerpen verrijken. Dit plein, vlakbij het Centraal Station, is een uitstekende plek om de multiculturele sfeer van de stad op te snuiven. Ontdek het Antwerpse Chinatown, laat je verrassen door het gastronomische aanbod van de vele restaurants in de buurt en geniet van een lekkere koffie met zicht op het opvallende bibliotheekgebouw én op de basketballende jongeren op het plein. Loop daarna verder naar het Sint-Jansplein, een van de grootste pleinen van de stad. 

Operaplein

Ben je al even niet meer in Antwerpen geweest? Loop dan zeker eens over het vernieuwde Operaplein. Het autoverkeer werd onder de grond gestopt, zodat je als voetganger en fietser vrij spel hebt. Let wel op voor de passerende trams. Kijk goed rond en geniet van het mooie uitzicht op de prachtige architectuur van de Meir, het Centraal Station en het Operagebouw. 

Met een stadsgids langs gezellige pleintjes

Deze zomer staan Antwerpse stadsgidsen voor je klaar om je mee te nemen langs bekende en minder bekende Antwerpse pleinen. Leer tijdens een korte ontdekkingswandeling meer over de geschiedenis en luister naar boeiende weetjes. Van het nieuwe Schengenplein tot het bekende Astridplein, ontdek hier het aanbod.