Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Mensen zetten zich neer op de bankjes in de Botanische tuin. Sigridspinnox.com

Ongestoord genieten

Heb je even genoeg van de drukte? Is het tijd om te onthaasten? Ga naar deze stille plekken en beland als vanzelf in een heerlijke bubbel van rust. 

Stilteplekken in de stad

In de museumapp vind je de tour ‘Stilteplekken in de stad’. Van de Botanische tuin tot de Hobokense polder en Wolvenberg, op deze vaak verborgen plekjes kan je in stilte tot rust komen, ook dankzij de meditatieoefeningen die je in de app vindt. 

Onderschat nooit de schoonheid van een begraafplaats. Schoonselhof strekt zich uit over een grote, groene oppervlakte van 84 hectare. Een ideale plek voor een lange, stille wandeling langs historische grafmonumenten, militaire ereperken en een kasteel.


De waterplas op de Hobokense Polder is omgeven door oeverplanten zoals riet. Sigrid Spinnox
Een beeld op het Schoonselhof. Het beeldt een engel uit bij een vrouw. François De Heel

Naar water kijken

Misschien heb je het al ervaren: naar stromend of kabbelend water kijken zorgt voor rust in je hoofd. En water is er in overvloed in Antwerpen. Het ponton bij de Schelde is een heerlijke plek om je hoofd leeg te maken terwijl je kijkt naar traag voorbijvarende boten op het water en vogels in de lucht. Op het Eilandje ben je altijd omgeven door het water van de dokken. Of maak een wandeling rond het Galgenweel op Linkeroever, een brakwatermeer aan de andere kant van de Schelde. Droom er weg bij de schitterende vergezichten.

Op de fiets

Maak begeleid door een ervaren fietsgids een mooie tocht door de stad. De fietstochten ‘Groen en rustig’ en ‘De parken van Antwerpen’ brengen je naar de rustigste groene plekjes van Antwerpen. Ga je liever op eigen houtje op pad? Haal dan een van de fietskaarten bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. Of volg het handige knooppuntensysteem langs de Schelde tot in het charmante dorpje Lillo, waar de tijd bleef stilstaan. De ligging van het dorp aan de brede rivier en midden in de haven, zorgt voor een bijzondere sfeer.


Koffiebars en terrasjes

Als je alleen maar Starbucks kent dan denk je bij koffiebars waarschijnlijk aan drukke, lawaaierige toestanden. Niet zo in Antwerpen. Hier vind je heel wat koffiebars waar je in een rustig hoekje knus kan wegkruipen met je favoriete boek of magazine. Koffiebrander Koen tipt zijn lijst van 10 beste koffiebars. Hetzelfde geldt voor terrasjes. Natuurlijk is het een drukke bedoening op de terrassen van de Groenplaats als het mooi weer is. Maar gelukkig zijn er ook heel wat verborgen plekjes waar je de tijd heerlijk kan laten passeren.