Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Exotische etenswaren. Sigridspinnox.com

Op culinaire wereldreis

In Antwerpen wonen mensen van meer dan 170 nationaliteiten. Dat kan zelfs New York niet zeggen. Je kan hier dan ook op culinaire wereldreis gaan. Ontdek de beste Aziatische restaurants, proef van de Joodse keuken in de diamantbuurt of scoor specialiteiten op de Exotische markt en in Antwerpen-Noord. Overal in de stad vind je lekkernijen uit alle windhoeken van de wereld. Smakelijk!

De Pagodepoort aan de ingang van de Chinese Wijk. Dave Van Laere
Twee Joodse mannen zitten samen op een bank. Dave Van Laere

Culinaire smeltkroes in de diamantwijk

Antwerpen is de wereldhoofdstad van de diamant, dat is ondertussen algemeen bekend. Een van de charmes van de diamantgemeenschap is de culinaire diversiteit. In de eethuisjes proef je de smeltkroes van culturen. In Hoffy’s, uitgegroeid tot een begrip, serveren ze het beste van de koosjere Jiddische keuken. Het vegetarische restaurant Aahaar is dan weer een aanrader voor liefhebbers van de Indische keuken. En zo zijn er nog ontdekkingen te doen. 

Dompel je onder in de Chinese wijk

Op het Astridplein, aan de overkant van het Centraal Station, geeft de prachtige Chinese pagodepoort toegang tot het Antwerpse Chinatown. De wijk is niet veel groter dan één straat, maar je kan er toch tal van ontdekkingen doen. Doe mee met de Chinese wandeling en laat je onderdompelen in deze wijk. Je gids Philippe Ng vertelt zijn persoonlijk verhaal en dat van zijn moeder die weg vluchtte uit China en in België terechtkwam. Na de wandeling serveert Philippe je het beste uit de Chinese gastronomie in zijn eethuis Monkey King

Naar het beste Chinese restaurant of zelf koken?

Gault&Millau riep Fong Mei uit tot beste Chinees restaurant van België. Proef hier van de authentieke Chinese keuken met gerechten als kalfsribbetjes, octopus en gestoomde tilapia. Wil je zelf aan de slag? In de Aziatische supermarkt Sun Wah in de Van Wesenbekestraat vind je alles wat je nodig hebt van een uitgebreide selectie noedels en rijst tot elders onvindbare kruiden. Nog zin om lekkere dingen te scoren? Ga op zaterdag naar de Exotische markt op het Theaterplein, geniet van de sfeer en laat je verrassen door het aanbod.   


Een Marokkaans gerecht. Jonathan Ramael
Een jonge man toont twee gerechten. Jonathan Ramael

Multiculturele wandelingen

Wil je het rijke en diverse culinaire aanbod van Antwerpen ontdekken in één namiddag? Dan is een culinaire wandeling iets voor jou. Tijdens de wandeling ‘Multiculturele hapjestocht’ van Taste the City start je in de Joodse buurt en verken je de multiculturele wijk de Seefhoek. Je enthousiaste gids leidt je langs verborgen plekjes en vertelt hoe het dagelijkse leven er hier aan toegaat. Onderweg proef je op zes plekken van een hapje en/of drankje. 

In het hart van exotisch Antwerpen organiseert Food for Foodies een kookwandeling waarbij je eerst winkels bezoekt en heel wat onverwachte ingrediënten leert kennen. Daarna ga je met de rest van de groep aan de slag in het kookatelier en smul je van je eigen creaties. 

Bijzondere restaurants

Nog dinertips nodig? In de lijst ‘100 chefs die je geproefd moet hebben’ nam Sabato Food heel wat Antwerpse restaurants op die een wereldkeuken aanbieden. Bij Little Beirut smul je van Libanese delicatessen. In L’Amitié deel je tapas van over de hele wereld. De Libanees-Israëlische keuken ontdek je bij Middle Eats. En bij Mission Massala geniet je van Indiaas streetfood. Smakelijk eten.