Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

kinderen die spelen met herfstbladeren

Op stap met kinderen in de herfstvakantie

Ga in Antwerpen op ontdekking met je kinderen. Trek de stad in met je gezin, er zijn tal van leuke en uitdagende activiteiten.

Kindvriendelijke musea

Een museum bezoeken met kinderen is niet altijd vanzelfsprekend en kan al eens frustraties opleveren. Gelukkig hebben veel Antwerpse musea een kindvriendelijk aanbod. Chocolate Nation is bij uitstek een topper. Het grootste chocolademuseum ter wereld is een paradijs voor ouders én kinderen. Een belevingsmuseum dat jij en je kinderen niet snel zullen vergeten. In het Rubenshuis wijzen spelletjes, raadsels en weetjes de weg door het museum. Ook in Museum Mayer van den Bergh kan je samen op zoek gaan naar details in de schilderijen. Bij DIVA kan je gratis een kijk- en doeboek afhalen, voor kinderen vanaf 7 jaar. Welk museum je ook bezoekt, in de Antwerp museum app vind je steeds thematische tours om museumcollecties te ontdekken. Een aanrader als je ongeduldige kinderen hebt en je op een beperkte tijd toch veel wil zien.

Op expeditie met je kinderen

Hou je van wandelen maar lukt het niet altijd om je kinderen te motiveren? De zoektocht Expeditie A neemt heel het gezin mee langs onverwachte plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes. Onderweg loodsen sluwe vragen en speelse opdrachten je kinderen door de stad. De brochure kost slechts 5 euro en is te koop bij het bezoekerscentrum van Visit Antwerpen op de Grote Markt. Houden je van kinderen van strips? Dan is de Stripmurenwandeling een aanrader. Ga samen op zoek naar bekende en minder bekende stripfiguren, van Suske & Wiske tot Cordelia. 

Ontdek de Blikfabriek

Zelfs als je geregeld naar Antwerpen komt, kan je nog altijd ontdekkingen doen. Zoals een blik werpen in de Blikfabriek, gelegen tussen de wijk Nieuw Zuid en Hoboken. Deze oude fabriek wordt langzaam maar zeker omgetoverd in een plek vol creativiteit en kunst. Vandaag kan je er al naar hartenlust spelen, bouwen en experimenteren. Het buurtcafé CANTIN is het kloppende hart van de fabriek. Verdwaal in tunnels, klim over heuvels en ontdek de vijvers van de wintertuin. Of leef je uit in het SkateDepot, een streetpark exclusief voor skaters.

Urban sports op Linkeroever

Heb je een stevig ontbijt achter de kiezen? Trek dan naar het nieuwe urban sports park in Linkeroever. Welke leeftijd je ook hebt, op dit terrein van 17.000 m² kan je je volop uitleven. Je step, rolschaatsen of skateboard bij? Cross dan over het allereerste pumptrack in België. Uniek in het park is de openbare, freerunning space. Smaakt het naar meer? Wat dacht je van openluchtfitness, voetvolley, basketbal, panna- en gewone voetbal? Voor kinderen tot 6 jaar is er een leuke speeltuin. En in het freerunning gedeelte spelen ze naar hartenlust verstoppertje of tikkertje terwijl jij even uitblaast op een bankje. 

Plekken genoeg om je uit te leven

Andere tips om met je kroost te doen: neem de voetgangerstunnel naar Linkeroever en ontdek er een slinger van speeltuintjes én een ongelooflijk uitzicht.
Park Spoor Noord is ook een populaire plek. En dan heb je het Droogdokkenpark, het Stadspark of het Rivierenhof nog niet ontdekt...
Wedden dat je kinderen vanavond als een blok in slaap zullen vallen?