Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Ouder koppel dat al zittend geniet van een optreden Stad Antwerpen

September: terug naar cultuur!

Eindelijk bruist het weer in Antwerpen. In september geniet je in de stad volop van optredens, films en voorstellingen op tal van locaties, de ene al verrassender dan de andere. Neem je agenda erbij en boek snel je tickets.

Lachen en luisteren tijdens Muziek in de Wijk

Muziek in de Wijk is al jarenlang een vaste waarde in Antwerpen. Tijdens deze sfeervolle avonden op Antwerpse pleinen ontdek je lokale bands en grappige comedians.  Op deze locaties kan je dit najaar gratis gaan genieten: De Coninckplein, Dageraadplaats, Blikfabriek en Burgemeester Jozef Nolfplein. Neem je eigen hapje en drankje mee, want er zijn dit jaar geen eet- of drinkkraampjes.

Openluchtfilms in de Zomerfabriek

Een fijne film in de buitenlucht met een dekentje erbij, knusser kan een najaarsavond niet worden. Tijdens Cinema Urbana kan je in de Zomerfabriek gratis topfilms bekijken op het grote doek. Installeer je bij het invallen van de schemering op je eigen zitje of kussen en geniet van de film met een zelf meegebracht hapje en drankje. Ontdek het programma op https://www.zva.be/cinema-urbana.

Jongemans die op trombone speelt Sigrid Spinnox

Love at first Sight #5

Love at first Sight is een festival met werk van nieuwe artiesten. Van 17 tot en met 26 september kan je over heel de stad uiteenlopende voorstellingen ontdekken: van theater tot film, dans en performance. Ben je al even niet meer in de Bourla, deSingel, De Studio of andere cultuurhuizen geweest? Dit is je kans. Duik in het aanbod en stel je eigen programma samen. 

Take Care in OLT Rivierenhof  

De mooiste concertlocatie van de stad of zelfs het land? Dat moet OLT Rivierenhof zijn. En dit najaar kan je weer volop van die feeërieke sfeer genieten, want het Take Care programma is verlengd tot en met 15 oktober. Comedy met Belgium’s Least Wanted (met onder meer Kamal Kharmach en Soe Nsuki), theater met Maaike Neuville en Roy Aernouts, jazz met TaxiWars… het programma biedt voor ieder wat wils

Klappend publiek in het openluchttheater Rivierenhof Stad Antwerpen

Jazz Middelheim in Park Den Brandt

Wie jazz en Antwerpen zegt, zegt Jazz Middelheim. Van vrijdag 18 tot zondag 27 september kan je in Park Den Brandt genieten van een hele reeks Belgische jazztoppers. Een greep uit het aanbod: Jef Neve, Dez Mona, Aka Moon, Kris Defoort Trio… Je kan er ook een Jazz Middelheim-brunch aan koppelen, met een poëtische omkadering door Vonk & Zonen. 

Bruist! Theaterfestival in STORMKOP

Heb je jonge kinderen? Stip dan 20 september aan in je agenda, want die zondag beleef je bij STORMKOP een uniek theaterfestival. Verwacht je aan voorstellingen, ateliers, straattheater en workshops. Er staat zelfs een spannende safari op het programma. Iedereen vanaf 3 jaar en ouder is die dag welkom aan de Droogdokken. Ontdek het programma. 

Vrow met linnen zakje van Jazz Middelheim op het festivalterrein Stad Antwerpen
Kinderen die naar kunstwerk kijken in de droogdokken Stad Antwerpen

DAKkan: een festival op de daken

DAKkan, het hoogste festival van de stad, is terug. Op 18, 19 en 20 september heb je de kans om meer dan 35 daken te bezoeken. Wat je daar in de hoogte mag verwachten? Optredens, ontspanning of gewoon een mooi uitzicht. Heb je de afgelopen maanden groene buitenruimte gemist? Tijdens het festival kan je heel wat inspiratie opdoen om van je eigen dak een urban jungle te maken. Het Provinciehuis, de Blikfabriek en het hoofdkwartier van Tomorrowland zijn slechts enkele van de topplekken die hun dak openstellen. Het volledige programma vind je hier.

Het is duidelijk, het nieuwe culturele seizoen zit boordevol toppers. Maar er is nog veel meer. Surf naar de website van je favoriete cultuurhuis om de nieuwe najaarsvoorstellingen te ontdekken en meteen tickets te boeken.