Ga direct naar inhoud

Antwerpen Straalt

Ans Brys

Zomers en sportief

Klaar voor een verfrissende en actieve zomerdag in Antwerpen? In de parken en zwembaden (vanaf 1 juli) kan je je volop uitleven. En wees gerust, er zijn tal van mogelijkheden om jezelf na de inspanning te belonen met lekkers.

Gianni Camilleri
Gianni Camilleri

Natuurlijke koelte en schaduw

Sporten in de zomer? Zoek dan het groen op. Of je nu fietst, loopt of wandelt, in de parken zorgen bomen en planten voor natuurlijke koelte en schaduw. Parken als het Rivierenhof en het Nachtegalenpark (met openluchtmuseum Middelheim) bieden dan ook verkoelende plekjes bij de vleet. Onderweg geniet je in beide parken van kastelen, beeldhouwwerken en verrassende kunst. Kies je voor petanque, minigolf of voor een spelletje Kubb? Het kan er allemaal. 

Sport in Park Spoor Noord

Voetballen en badmintonnen op de groene weides, skaten en skeeleren in het skatepark. In Park Spoor Noord kan je je volop sportief uitleven. De speelse fonteinen en grote waterpartijen bieden volop verkoeling na de inspanning. Daarna een cocktail, een pizza of een ijsje? Je hebt het maar voor te kiezen in de sfeervolle Bar Noord.


Jonas Van Bouwel
Sander Buijs

Ecologisch zwemmen

Een frisse duik in het water zorgt altijd voor verkoeling, vanaf 1 juli kan het weer. In het Boekenbergpark in Deurne vind je een ecologische zwemvijver. Hier zuiveren planten het water op een natuurlijke manier, waardoor het zwembad geen chemicaliën bevat. Na het zwemmen kan je relaxen op de grote ligweide. Aan de andere kant van de Schelde is er nog een openluchtzwembad, De Molen. Loop of fiets door de voetgangerstunnel onder het water en geniet er van de koele temperatuur. Neem op Linkeroever zeker ook een kijkje op Sint-Anneke, het bekende strand van Antwerpen én de favoriete plek van veel Antwerpenaars om mosselen te eten.


Verkoeling op de fiets

Welke richting je ook uitgaat, het is heerlijk fietsen in en rond Antwerpen. Omdat de stad zo compact is, fiets je makkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere, met de verkoelende wind als je metgezel.Ontdek de hoogtepunten van de stad dankzij de Easy-Going fietsroute of bewonder verrassende architectuur met de Architectuurroute, beiden te verkrijgen bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. Neem je picknick mee of stop bij een van de talrijke zomerbars of zonnige terrassen die je onderweg tegenkomt. Gebruik het handige fietsknooppuntennetwerk als je liever je eigen route uitstippelt. Heb je je fiets niet bij? Op verschillende plekken in de stad kan je een fiets huren.

Jonathan Ramael
Noortje Palmers